Activiteiten

Agenda 2022-2023 

Na de fantastische bloemlezingen de laatste jaren van Wim Daniels, John van Zweden en Marcel van Roosmalen, is onze blik dit keer gevallen op Luc Panhuysen. Voor velen zal deze naam niet bekend in de oren klinken en dat ligt dan vast niet aan je oren.

Luc is een Nederlands historicus en journalist en is 60 jaar. Vanaf 28 oktober dit jaar zend de NTR op Nederland 2 op TV een 7-delige geschiedenisserie uit genaamd “Het rampjaar 1672”. Luc heeft over dit jaar ook een boek geschreven en komt ook in deze serie op TV aan het woord. Voor intimi, in dit jaar begon de Hollandse Oorlog en werden we aangevallen door o.a. Engeland en Frankrijk.

In 2021 heeft hij het boek “Het Monsterschip” uitgebracht en hiervoor is hij dit jaar een van de 5 genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs. De prijsuitreiking zelf zal geschieden op zondag 30 oktober a.s.

In dit boek vertelt Luc over het rauwe leven op zee en de historische zeeslag in 1637 bij Duins van Admiraal Tromp tegen de Spaanse Armada. Dit gaat dan nog over de 80-jarige oorlog.

We nodigen je graag weer uit om deze avond op 6 december met een literaire insteek te bezoeken. We verwelkomen jullie graag bij De Klok in Gendt rond 18.30u. Na ontvangst met koffie/thee/gebakje zal Luc ons in zijn verhaal mee nemen en zal hij dit opluisteren met gebruikmaking van beamer/scherm.

Ooit zij onze toenmalige premier Balkende: Nederland kan het weer, die VOC-mentaliteit, over grenzen heen kijken. Of dat in de tijd van nu nog gezegd zou mogen worden is een ander verhaal, maar op deze avond gaan we weer een klein stukje terug naar die tijd.

 

Op de avond zelf hebben we natuurlijk een drankje en tussendoor wat hapjes, maar er is geen uitgebreid buffet.

We verwachten dat de avond rond 22:00 uur zijn einde zal hebben.

 

 

 

Activiteiten: